Terug naar nieuwsoverzicht

Voorontwerp bestemmingsplan ter inzage

Donderdag 14 januari is het voorontwerp bestemmingsplan Nieuw Trompenburg ter inzage gegaan. In een filmpje van circa 6 minuten nemen de projectontwikkelaar, de architect en de gemeente u onder andere mee in de visie, de eerste schetsen van de woningen en de planuitleg van de toekomstige woonwijk. Zij vertellen u ook waar u uw eventuele reactie op het plan kunt geven.

 

Locatie met nieuwe bestemmingen
Om Nieuw Trompenburg te kunnen bouwen moet de gemeente eerst een bestemmingsplan vaststellen. In het nieuwe bestemmingsplan krijgt locatie Nieuw Trompenburg de bestemming ‘Wonen’, ‘Groen’ en ‘Verkeer- en Verblijfsgebied’, zodat het mogelijk wordt om hier een woonwijk met maximaal 65 woningen te realiseren. Er komt een gevarieerd woningaanbod met een vrijstaande woning, twee-onder-een kapwoningen, rijwoningen en appartementen in de middeldure huur en/of betaalbare koop.

 

Voorontwerp bestemmingsplan 6 weken ter inzage
Alle stukken met betrekking tot het voorontwerp bestemmingsplan Nieuw Trompenburg liggen vanaf donderdag 14 januari 2021 ter inzage in het gemeentehuis in Lisse en zijn op afspraak in te zien. Het plan is ook op de gemeentesite te vinden. Iedereen mag er iets van vinden. Reacties op het plan kunnen tot en met woensdag 24 februari mondeling of schriftelijk gegeven worden. Op de website van de gemeente Lisse staat duidelijk uitgelegd hoe dit gedaan kan worden.

 

Bekijk het voorontwerp bestemmingsplan


Globale planning Nieuw Trompenburg
Alle inspraakreacties worden meegenomen en voorzien van een reactie. Vervolgens wordt het  ontwerp bestemmingsplan opgesteld. Dit ontwerp bestemmingsplan wordt ook weer gedurende een periode van 6 weken ter inzage gelegd. Hieronder ziet u een globale doorkijk in de planning.

  • Q2 2021: Ter inzage leggen ontwerp bestemmingplan
  • Najaar 2021: Vaststellen definitief bestemmingsplan en ter inzage legging

Op het moment dat er een onherroepelijk bestemmingsplan is, kan de verkoop van de woningen starten. Wilt u meer weten over de planning van Nieuw Trompenburg en de te doorlopen procedures? Hierover leest u alles op de pagina planning.

 

Naar de planning


Meer informatie of vragen?
Meer informatie over Nieuw Trompenburg ziet u op deze website. Hier vindt u ook een veelgestelde vragen pagina. Heeft u vragen over het voorontwerp bestemmingsplan, dan kunt u daarvoor terecht bij de projectleiders van de gemeente Lisse, José Feijen of Lars Westman.

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische en functionele cookies.

Ik geef toestemming voor:

Meer info