Omwonenden dachten mee en deze reuzenbol is het geworden

In 2018 startte de Stichting Gildemeesters Bollenstreek met het kunstproject ‘Giant Tulip Bulbs‘. Deze kunstwerken in de vorm van een tulpenbol worden door verschillende kunstenaars uit de Bollenstreek beschilderd. Van Leiden tot aan Haarlem zijn straks 80 reuzebollen, die met elkaar verbonden worden door fietsroutes. Elke bol vertelt een eigen verhaal. Wilma Wonen adopteerde zo’n reuzenbol en de omwonenden kozen welke bol er wordt geplaatst!
 

Inmiddels zijn er 47 bollen geadopteerd. Omdat wij de Bollenstreek een warm hart toedragen en het leuk vinden iets voor de buurt en de omwonenden te doen, hebben wij besloten dit kleurrijke en hartverwarmende initiatief te steunen. We hadden drie prachtige bollen op het oog en vroegen de buurtbewoners van Nieuw Trompenburg hun stem te laten gelden.


En de winnaar is… de reuzenbol ‘Genieten’
De reuzenbol ‘Genieten’ laat de Bollenstreek op zijn best zien. Kunstenaar Kees Putman heeft een collage geschilderd van prachtige duinlandschappen met veel verschillende soorten vogels, fraaie polders met sloten, molens en uitgebreide fietspaden, de Kagerplassen waar je langs afwisselend boerenlandschap met koeien in de wei zeilt en brede stranden.


Hoe nu verder?
Waar en wanneer we de bol plaatsen is nog niet bekend. We denken op de korte termijn aan een mooie (tijdelijke) plek in het parkje aan de Achterweg. Op een later moment wordt de bol naar alle waarschijnlijkheid naar een alternatieve locatie in Nieuw Trompenburg verplaatst. Als er meer duidelijk is, wordt dit via een digitale nieuwsbrief gecommuniceerd.

 

Meer informatie over de ‘Giant Tulip Bulbs‘?
U leest meer over dit prachtige initiatief op de website van Stichting Gildemeesters Bollenstreek.

 

Op de hoogte blijven van het nieuws?
Nooit meer een nieuwtje over Nieuw Trompenburg missen? Meld u aan als belangstellende.

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info