Terug naar nieuwsoverzicht

18e reuzenbol onthuld bij Nieuw Trompenburg

Vrijdag 21 januari werd de 18e reuzenbol van het kunstproject ‘Giant Tulip Bulbs’ onthuld. De door Kees en Dorine Putman beschilderde bol is door Wilma Wonen geadopteerd en krijgt straks een mooie plek in Nieuw Trompenburg. Omdat de bouw van de woningen nog moet starten, is de reuzenbol tijdelijk geplaatst bij de Achterweg ter hoogte van het ‘praatbankje’. Het sombere weer mocht de pret niet drukken. De onthulling was gezellig en we zagen allemaal blije gezichten. En dat is nou precies wat de Stichting Gildemeesters Bollenstreek voor ogen heeft met het kunstproject. 

 

365 dagen per jaar kleur bekennen
“De Bollenstreek is een van de bekendste streken ter wereld, een toeristische trekpleister. De Stichting Gildemeesters Bollenstreek organiseert jaarlijks mooie events, maar de streek verdient iets blijvends”, vertelt voorzitter en project director Jan van Vliet enthousiast. “Met de 80 gigantische tulpenbollen, beschilderd door kunstenaars uit de regio, zetten we de Bollenstreek het jaar rond op de kaart. Ook als de bloemen uitgebloeid zijn, heeft de Bollenstreek straks kleur. We krijgen nu al zoveel positieve reacties van mensen die blij worden bij het zien van de bollen.”


Een klein steentje bijdragen
Louis van Loon, projectontwikkelaar bij Wilma Wonen reageert daarop: “Nieuw Trompenburg ontwikkelen we midden in een bestaande wijk. Fijn dat we op deze manier iets terug kunnen geven aan de buurt en én het grootste aaneengeschakelde kunstproject in de wereld is. We selecteerden drie reuzenbollen en lieten omwonenden hun stem uitbrengen. De bol van Kees en Dorine sprak het meest aan. En eerlijk gezegd, deze bol had ook onze voorkeur. Mooi hoe alle kwaliteiten van de Bollenstreek in één ontwerp zijn gevat.”
 

Ontdek het verhaal van de Bollenstreek
De artdirector van de stichting, Wil Brouwer, was ook aanwezig bij de onthulling. Hij legt uit dat alle bollen het verhaal van de Bollenstreek vertellen. “Bewoners en toeristen genieten van een verscheidenheid aan kunstobjecten die je helpen de Bollenstreek te ontdekken. De 80 bollen vormen straks een prachtig ensemble langs een route van 125 kilometer.” De route is samen met Sam Rent a bike gemaakt en is te vinden op www.gildemeestersbollenstreek.nl.


Zes vierkante meter kunst
De onthulde reuzenbol heet ‘Genieten’. Met dit thema laat Kees Putman de verscheidenheid aan manieren zien waarop je van de Bollenstreek kunt genieten. Op de fiets, lopend of te paard. Van strand tot Space Expo, het prachtige duinlandschap, molens en ga zo maar door. “Met veel plezier heb ik de bol samen met mijn vrouw Dorine beschilderd. In het totaal gaat het om zes vierkante meter. Een leuke uitdaging als je bedenkt dat ik normaal vlak doek beschilder. Met perspectief heb ik de bolling doorbroken.” 

Wilt u de bol bekijken? Pak dan nu de kans. Zodra de voorbereidingen voor de bouwwerkzaamheden van Nieuw Trompenburg starten, wordt de reuzenbol even in veiligheid gebracht. Meer informatie over over het prachtige initiatiefde ‘Giant Tulip Bulbs‘ leest u op de website van Stichting Gildemeesters Bollenstreek.

 

Op de hoogte blijven van het nieuws van Nieuw Trompenburg?
Nooit meer een nieuwtje over Nieuw Trompenburg missen? Meld u aan als belangstellende.

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische en functionele cookies.

Ik geef toestemming voor:

Meer info