Wonen, spelen en ontmoeten

Op een prachtige plek tussen de Achterweg, de Vuursteeglaan en de Heereweg, iets ten zuidwesten van het centrum van Lisse, ontwikkelt Wilma Wonen in samenwerking met de gemeente Lisse een nieuwe woonwijk ‘Nieuw Trompenburg’. Vroeger stond hier het woonzorgcentrum Rustoord en de Austria deurenfabriek. Sinds de sloop van de vroegere bebouwing van Rustoord en de Austria fabriek, ligt het terrein te wachten op een waardevolle herbestemming.

 

Het plan in een notendop

Nieuw Trompenburg wordt straks een fijne plek voor de hele omgeving. Rustige straatjes met een vriendelijke, dorpse sfeer, met veel plek voor groen en waar kinderen fijn kunnen spelen. De wijk zal, qua architectuur, sfeer en stedenbouw, goed aansluiten op het bestaande karakter van de omliggende buurt.

 

Over het plan

Groen,

veilig en

toegankelijk

In de ontwikkeling van de nieuwbouwwijk is veel aandacht voor de openbare ruimte, die ook toegankelijk wordt voor buurtbewoners en hun kinderen. Het idee is een aangenaam gebied te creëren met veel bomen, planten en een veilige plek om te spelen. De bomen bieden een habitat voor vogels en in de zomer schaduw voor bewoners. Dit maakt Nieuw Trompenburg een toegankelijke en plezierige woonomgeving.

Missend stukje Lisse

 

Sinds de sloop van het voormalige woonzorgcentrum Rustoord is er in Lisse een lege plek met een rafelige rand ontstaan. De nu braakliggende grond vormt als het ware een ‘missend stukje Lisse’. Een plek die aan alle zijden aansluit op het dorp, maar al jaren geen concrete invulling kent. Met de ontwikkeling van Nieuw Trompenburg ondergaat dit stukje Lisse een metamorfose en wordt het een aantrekkelijke woonomgeving.

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info