Het plan

In Nieuw Trompenburg komen woningen die, qua architectuur en stedenbouwkundige opzet, goed aansluiten op het karakter van de directe omgeving. Met een mix aan hoogwaardige en kwalitatieve woningbouw zal het een brede doelgroep aanspreken. Groen wordt een belangrijke drager in het plan in de vorm van 2 groenstroken met veel bomen. Daarnaast komt er een centrale plek met speelgelegenheid voor alle kinderen uit de buurt. Nieuw Trompenburg wordt een prettige woonomgeving en een toekomstbestendige wijk.

Goed aansluiten

op de buurt

 

 

Eén van de uitgangspunten binnen de ontwikkeling van Nieuw Trompenburg is de goede aansluiting op haar directe omgeving. Hierbij wordt gekeken naar de opzet van de buurt zelf en de uiteenlopende karakters van de straten eromheen. Van de statige panden aan de Heereweg en de ruim opgezette lintbebouwing aan de Achterweg en Vuursteeglaan tot het modernere zorgcomplex aan de Rustoordlaan.

 

De woningen aan de randen van het project sluiten qua architectuur aan op de aanwezige bebouwing. De centraal gelegen woningen in de wijk krijgen een meer eigen identitiet en het appartementencomplex zal qua architectuur aansluiten op het bestaande Rustoord. Er wordt natuurlijk ook aansluiting gezocht bij de kleuren van dakpannen en bakstenen en het groene karakter van de buurt. Grote openbare groenstroken, die ook voor bewoners van naastgelegen wijken aantrekkelijk kunnen zijn, worden een belangrijke drager van de nieuwbouwwijk.

64


ruime

woningen

Woningprogramma

In Nieuw Trompenburg komen 64 woningen, die aantrekkelijk zijn voor een brede doelgroep waaronder gezinnen. Het woningprogramma bestaat uit 44 koopwoningen, waarvan 18 twee-onder-een-kapwoningen, 6 drie-onder-een-kapwoningen en 19 rijwoningen, en zoals het er nu naar uit ziet een vrije kavel. In de nieuwbouwwijk komen ook 20 middeldure huur- of betaalbare koopappartementen. Dit zal starters en senioren ook naar de nieuwbouwwijk trekken.

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info