Een BENG Nieuwbouwhuis

Tegenwoordig voldoen alle nieuwbouwwoningen minimaal aan de eisen van BENG (Bijna Energieneutrale Gebouwen), de energieprestatie die per 1 januari 2021 in nieuwbouw wordt toegepast. Wat houdt BENG in? En wat betekent het voor de woningen in Nieuw Trompenburg? BENG is een belangrijke stap om de energievraag van woningen en gebouwen te beperken. BENG stelt dat iedere nieuwbouwwoning in Nederland zijn energie voor warmte en elektriciteit bijna helemaal zelf moet kunnen opwekken. Goed nieuws dus! Je leest meer over BENG op de website van Bewust Nieuwbouw.

 

Meer over BENG

 

Duurzame technieken en installaties

Onderstaand sommen wij de duurzame technieken en installaties, waarover de woningen van Nieuw Trompenburg beschikken, voor je op. Al deze technieken en installaties zijn bij de koopsom van de woning inbegrepen.

 

Warmtepomp

Alle woningen in Nieuw Trompenburg hebben een warmtepomp, een duurzame manier om je huis te verwarmen. Afhankelijk van het woningtype heeft een woning een lucht- of een bodemwarmtepomp. Beide technieken bieden ook de mogelijkheid je huis te koelen. Wil je meer lezen over de werking van een warmtepomp? Ga dan naar de website van Bewust Nieuwbouw.

 

Lees meer

 

Vloerverwarming

Jouw woning in Nieuw Trompenburg is volledig voorzien van vloerverwarming. Dit is niet alleen heel comfortabel, maar is ook prettig omdat je geen radiatoren meer hebt die vrij veel ruimte innemen. Iedere verblijfsruimte heeft een eigen thermostaat, waardoor je per ruimte de temperatuur kunt regelen. Wel zo fijn!

 

Zonnepanelen

Alle woningen worden voorzien van zonnepanelen, ook wel PV-panelen genoemd. Zonnepanelen zijn een duurzame manier om energie op te wekken. De zon die op de panelen schijnt wordt omgezet in energie, stroom dus. Zonnepanelen zorgen voor een lagere energierekening. In Nieuw Trompenburg is het optioneel mogelijk om meer zonnepanelen op de daken te laten leggen.

 

Warmteterugwininstallatie

De woningen worden voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem met warmteterugwinning, ook wel bekend als een warmteterugwininstallatie (WTW installatie). In de WTW-unit zijn twee ventilatoren en een warmtewisselaar geïntegreerd, die ervoor zorgen dat de warmte uit de afgevoerde ventilatielucht wordt teruggewonnen en gebruikt wordt om de verse binnenkomende lucht voor te verwarmen. Hierdoor gaat er geen warmte verloren bij het ventileren van de woning, waardoor de verse lucht in de winter aangenamer aanvoelt. Je leest hier meer over op de website van Bewust Nieuwbouw.

 

Lees meer

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische en functionele cookies.

Ik geef toestemming voor:

Meer info